Espace presse
ENFRNL

Verhuur van de ruimtes

Zoekt u een bijzondere locatie voor de organisatie van een evenement?
Het Musée de la Photographie biedt u een ideale oplossing, met ruimtes voor groepen van 20 tot 200 personen.

Het Musée de la Photographie, het centrum voor hedendaagse kunst van de Federatie Wallonië-Brussel in Charleroi, bevindt zich in het voormalige karmelietenklooster van Mont-sur-Marchienne, en werd ingehuldigd in 1987. Vandaag behoort het tot de grootste en belangrijkste fotografiemusea in Europa (6000 m2), met een collectie van drie miljoen negatieven en 80.000 afdrukken, waarvan er meer dan 800 permanent tentoongesteld worden.

Sinds juni 2008 bevindt zich naast het karmelietenklooster bovendien een nieuwe vleugel met een gedurfde architectuur, die een moderne, functionele en aangename wind doet waaien door het museum. De collectie is zeer internationaal gericht, hoewel ook de Belgische fotografie bijzonder goed vertegenwoordigd is. Aan de basis van de collectie liggen keuzes die bepaald werden door de wens om een overzicht te bieden van de geschiedenis van de fotografie, maar ook door diverse opportuniteiten die het gevolg waren van ontmoetingen en gedachtewisselingen.

Dankzij de organisatie van zesmaandelijkse tijdelijke tentoonstellingen kunnen bepaalde essentiële facetten van de fotografiegeschiedenis en vooral ook de dynamiek van de hedendaagse fotografie worden belicht.

Het museum beschikt over een gespecialiseerde bibliotheek die meer dan 10.000 werken telt, over een conferentie- en bioscoopzaal, over werkruimtes voor kinderen, een shop en een museumcafé dat uitgeeft op een mooi park.

Het Musée de la Photographie biedt ook diverse ruimtes voor groepen, waar bedrijfsevenementen kunnen worden georganiseerd, al dan niet in combinatie met een cultureel bezoek.

Meer informatie: cecile.druart@museephoto.be 


COPYRIGHT © 2012 • DESIGNED BY WWW.MUSEEPHOTO.BE • ALL RIGHTS RESERVED