Online shop Steun ons

Afgelopen tentoonstelligen

Terminé le 19.09.21

NOOR / PULSE

Tentoonstelling gemaakt met nedewerking van
Blinkl, digitale partner

Blinkl-museephoto

logo-royaume_des_paysbas_bleu

">

Nina Berman (VSA), Pep Bonet (Majorque, Spanje), Yuri Kozyrev (Rusland), Andrea Bruce (VSA), Sanne de Wilde (België), Benedicte Kurzen (Frankrijk), Sebastián Liste (Spanje), Stanley Greene (VSA), Alixandra Fazzina (VK), Olga Kravets (Rusland), Tanya Habjouqa (VSA en Jordanië), Jon Lowenstein (VSA), Kadir van Lohuizen (Nederland), Francesco Zizola (Italië)

De tentoonstelling NOOR/PULSE in het Musée de la Photographie in Charleroi is een origineel idee ontwikkeld door NOOR en het Museum. Zij wordt aangevuld met een uitgebreidere inhoud dank zij de samenwerking met digitale partner BLINKL.

De tentoonstelling NOOR/PULSE vestigt de aandacht op vier essentiële onderdelen van het DNA van het collectief :

  • de projecten op lange termijn,
  • het probleem van de migratiecrisissen en conflicten,
  • de politieke en klimaatproblematiek.

 

Via een thematisch parcours ontdekt de bezoeker diverse series van 14 fotografen van NOOR. Individuele en collectieve werken hangen zij aan zij op de muren in een breed fresco van onze recente geschiedenis. De diversiteit van de onderwerpen stemt overeen met het internationale karakter van de leden van het collectief. Door alle mogelijkheden van het beeld uit te buiten ontwikkelen de fotografen eveneens, en dat sinds heel wat jaren, een video taal die ook in de tentoonstelling aanwezig is. Een toegankelijk deel van “uitgebreidere inhoud”, uitgewerkt door de vereniging BLINKL, breidt de ervaring van de bezoeker uit. Dank zij die technologie, een geselecteerde reeks van onuitgegeven geluidsarchieven, visuele en tekstuele, staat online en is beschikbaar voor het publiek. De onderliggende uitdagingen van de actualiteit grondig trachten te begrijpen, het levendige en het menselijke in het centrum van de vraagstelling behouden, aanklagen om, geconfronteerd met het onrecht, te handelen, zijn enkele van de door NOOR genomen paden. De tentoonstelling stelt een overzicht voor van zijn fotografische werken, terwijl het een van de primordiale ideeën uit het Manifest van zijn oprichting voor ogen houdt : “some things simply need to be seen” = “Sommige dingen moeten eenvoudigweg gezien worden”, Stanley Greene.

De tentoonstelling NOOR/PULSE werd gerealiseerd door Charlotte Doyen een Adeline Rossion (Musée de la Photographie) in nauwe samenwerking met Pierre Mohamed-Petit en Chloé Zanni van NOOR.

 

NOOR-black

Tentoonstelling gemaakt met nedewerking van
Blinkl, digitale partner

Blinkl-museephoto

logo-royaume_des_paysbas_bleu

© Musée de la Photographie