Online shop Steun ons

Afgelopen tentoonstelligen

Terminé le 18.09.22

Présenté dans laBoite Noire

Rebecca Jane Arthur. Island Flyer

Rebecca Jane Arthur is een audiovisuele kunstenaar van Schotse origine, die al verschillende jaren in Brussel woont. Ze behaalde haar mas- ter in ‘Media Arts’ aan het KASK in Gent. Samen met Chloë Delanghe, Eva Giolo en Christina Stuhlberger richtte ze elephy op, een platform voor de productie en distributie van film en mediakunst. Rebecca Jane Arthur ontwikkelt een artistieke taal met een focus op bewegende beel- den en teksten.

In Island Flyer: A Postcard from the Isle of Wight (2022) neemt de kunste- naar ons mee naar een eiland in het Kanaal, ten zuiden van Engeland, op zoek naar vervlogen zomers. Rond de beelden, gefilmd met een Super 8-camera, hangt een aura van nostalgie waar de grens tussen realiteit en gefantaseerde kindertijd voortdurend verandert. De verbleekte kleuren, de kleine gebreken van de film en de beeldsprongen geven het geheel een vertrouwde toets van vroeger. De traagheid van de film roept de slome momenten van de vakantie op waar de tijd verstart en waar de geur van jodium, de branding van de zee en jazzklanken het centrum van de wereld worden. In de film van Rebecca Jane Arthur laat het eiland Wight zich ontdekken via fragmenten die iedereen vrij kan samenvoegen om zijn of haar eigen reisverhaal te creëren.

Regie, film en realisatie door Rebecca Jane Arthur / Geluidsopname en geluidscreatie Rebecca Jane Arthur / Geluidsmix Paul Abbott / Inkleuring Lennert De Taeye / Met Brian Arthur and Frances Day / Productie door elephy / Met de steun van Tabakalera (ES) / Super 8 overgezet in hd, kleur, Engels, 12 minuten

Visuel exposition
© Musée de la Photographie